Familien Urdal

Velkommen til Oliver, Kamilla og Ole Urdal sin blogg!

Navn:
Sted: Oslo, Norway

mandag, mai 14, 2007

Topptur i jotunheimen

Så har gradestokken for lengst tippet over til plussgrader og man må reise langt for å finne snø. Med andre ord er det perfekt for å reise på topptur. Hva er vel bedre enn å ta turen til norges storslotte naturpark Jotunheimen? Jon Åsmund og jeg satte oss i bilen ikke lenge etter lunsj på fredagen. Reisen foran oss er ca 5 timer lang uten kø. Med kø derimot, som man kanskje må regne med foran en langhelg som 1.mai, brukte vi litt over seks timer. Ingen grunn til å henge med leppa. Foran oss hadde vi tre flotte dager for toppturer. En fantastisk tanke! Helt herlig!!!

Fredagen møtte vi Tore fra Trondheim og Knut Harald fra Bergen oppe på Sognefjellet. Planen var å campe i telt ved foten av Loftet. Loftet ligger på 2170 moh og var vårt første mål. Litt uvant å ligge på liggeunderlag igjen, men fantastisk godt å vokne til godvær, frokost i Guds fri natur og kaffe på primus:-)

Turen opp Loftet tar ca 3-4 timer for oss utrente toppturgjengere.

Dag to og nok en natt på liggeunderlag. Begynner å bli vandt til følelsen nå:-) Dessuten er det vanskelig å skille mellom om stølheten i kroppen kommer av liggeunderlaget eller anstrengelsene etter å nå toppen av Loftet. Vi har planlagt å se ann været for å bestemme hvor vår videre ferd går. Planen fra starten var å dra innover mot Leirvassbu for å nå noen topper rundt denne godt plasserte DNT hytta midt i hjertet av Jotunheimen. Vi valgte å følge planen og bestilte hike med snøscooter innover fjellet. Halvveis mot Leirvassbu, og med Storebjørn i sikte, hoppet vi av scooteren. Storebjørn ligger på 2220 moh og har en topp som jeg hadde store problemer med å overbevise meg selv om å gå opp på. Skare, over 30 grader bratt (som faktisk er ganske bratt) og med kun ett feilsteg fra å gli ned 200 meter og utfor et stup. Pulsen var mildt sagt godt over 100 da jeg klatert opp den siste biten på beina. Skiene satte vi igjen et lite stykke fra toppen. Heldigvis var motet større enn frykten og toppen ble nådd :-)


Etter å ha mestret seg selv og forholdene var det på tide med en belønning. Vi booket oss inn på Leirvassbu og bestilte tre-rettes middag. Ok, kanskje sulten er den beste kokk, men maten på Leirvassbu var faktisk overraskende god. Akkurat som en tre-retters skal være! Og det skal ikke være usagt at det var godt å legge seg ned i en seng med skummadrass og dyne:-)

Siste dagen prikket vi ut et fjell vi i starten hadde problem med å uttale. Midtre Høgvageltind på 2066 moh ligger litt i den andre retningen i forhold til de to andre toppene og gav oss muligheten til å beundre denne flotte fjellheimen fra en ny vinkel.

Oppsummeringen etter tre flotte dager på ski, med tre flotte dager med steikende sol, med tre flotte venner og med tre topper over 2000 meter var det bestemt at dette bare måtte bli en tradisjon. Så da er det bestemt:-) Takk for en super tur!!!

2 Comments:

Blogger fam Helland said...

DET så herlig ut Ole.....berit

17/5/07 15:35  
Blogger fam Helland said...

La meg føye til noe her for å få litt likevekt. Herlig, men stress! Ikke å ligge i telt altså, for det såg bare helt konge ut, men den der skigåinga?

Takk Gud for at jeg er i et varmt og godt land. Men kan du gjøre det bare litt kaldere!?

Ta av broder!

18/5/07 09:01  

Legg inn en kommentar

<< Home